Kwekerij

Potplantenkwekerij van der Does is gespecialiseerd in het kweken van  Snijcyclamen, Helleborus, Snijhelleborus en Hortensia.

Ons doel is om een zo’n goed mogelijk product te kweken en af te leveren, waar de consument zo lang mogelijk veel plezier aan kan beleven. Om aan die eis te voldoen, kweken wij bijna al onze producten op gietgoten. Dit is een systeem waarbij de planten van onderaf water krijgen. Op deze manier krijgt de plant altijd de juiste hoeveelheid water, doordat de plant zelf bepaalt hoeveel het drinkt. Het overtollige water wordt hergebruikt en er heerst een constante luchtcirculatie tussen de planten. Hierdoor kunnen de planten alvast wennen aan het huiskamer klimaat.

Assortimentkeuze is een belangrijk onderdeel in ons bedrijf. Wij proberen altijd de beste soorten te kweken die er op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn 1 van de 3 producenten van de Helleborus Gold Collection in Nederland. Voor de snijcyclamen gebruiken we soorten van de franse veredelaar Morel welke jaarlijks opnieuw getest worden en nieuwe soorten worden getest op houdbaarheid en gebruik.

Al onze producten worden afgezet via de Nederlandse veilingen. Tweemaal per dag hebben wij transport mogelijkheden naar de verschillende vestigingen van FloraHolland. ( VBA, Naaldwijk en Bleiswijk).

Ons aanbod kunt u altijd terugzien op PlantConnect en FloraMondo, Comfort plant of FloraXchange, welke dagelijks up to date worden gehouden. Ook zijn wij MPS A gecertificeerd ( MPS nr: 680580)